Favorit bröd...
Har mest blivit examensarbete de senaste dagarna, men det har det varit värt och i morgon är vi troligtvis färdig för inlämning....ska bli såååå skönt. Då kan jag ju sitta och göra kort hela dagarna...=))) Har inte haft någon som helst insiration de sista dagarna så några kort har det inte blivit.
Därimot så var mitt favoritbröd slut. i morse..så jag har bakat.... Sen jag började baka detta bröd har jag blivit så kräsen, tycker att köpebröd växer i munnen. =)) Så jag måste alltid ha frysen full av hembakat mörkt filmjölksbröd... Saftigt och såååå gott...och väldigt lättgjort....
Därimot så var mitt favoritbröd slut. i morse..så jag har bakat.... Sen jag började baka detta bröd har jag blivit så kräsen, tycker att köpebröd växer i munnen. =)) Så jag måste alltid ha frysen full av hembakat mörkt filmjölksbröd... Saftigt och såååå gott...och väldigt lättgjort....
MÖRKT FILMJÖLKSBRÖD
2 bröd:
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hela torkade aprikoser ca 100 g
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 liter filmjölk
1½ tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke.
Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap.
Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.
Smörj två 1½ liters brödformar väl.
Fyll dem med smeten och strö över lite mjöl.
Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1½ timme.
Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så de känns torra.
Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshandukar i minst 5 timmar.
MUMS!!!!
Kommentarer
Postat av: Petraso
Låer smaskens..... Pssssssss Rea på en del stämplar 12-17och make and take mellan 15-17.jag hinner nog dit till klockan 16.15....... ses vi?
Trackback