Valborgsmässoafton!!!

Ja då var examensarbetet äntligen iväg skickat till tryck... bara presentationen kvar nästa måndag... =)))
Ska bli skönt att kunna tänka på något annat....
Min moster beställde lite kort till sina barnbarn som alla fyllde år nu i april. Ett tvillingpar på 3 år (flickor) och en tjej på 14 år och en kille på 12.... och nu när alla har fyllt kan jag ju visa dom här:

image7

image8

image9

image10

Nej nu är det nog daxs att fokusera lite på Power-Point presentationen så den blir klar. Ska ju iväg i kväll och kolla på Cortegen för första gången och sen om det fortfarande är väder så är det grillning i slttskogen som gäller.
Ha en bra Valborg!
Kram


Favorit bröd...

Har mest blivit examensarbete de senaste dagarna, men det har det varit värt och i morgon är vi troligtvis färdig för inlämning....ska bli såååå skönt. Då kan jag ju sitta och göra kort hela dagarna...=))) Har inte haft någon som helst insiration de sista dagarna så några kort har det inte blivit.

Därimot så var mitt favoritbröd slut. i morse..så jag har bakat.... Sen jag började baka detta bröd har jag blivit så kräsen, tycker att köpebröd växer i munnen. =)) Så jag måste alltid ha frysen full av hembakat mörkt filmjölksbröd... Saftigt och såååå gott...och väldigt lättgjort....


MÖRKT FILMJÖLKSBRÖD 

2 bröd:
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hela torkade aprikoser ca 100 g
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 liter filmjölk
1½ tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke.
Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap.
Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.
Smörj två 1½ liters brödformar väl.
Fyll dem med smeten och strö över lite mjöl.
Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1½ timme.
Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så de känns torra.
Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshandukar i minst 5 timmar.

MUMS!!!!


Morgon och daxs att ge sig i väg till skolan

Ja då var det en ny dag igen, kan inte fatta vad tiden går fort....om mindre än en månad så är jag klar med min utbildning, att det redan har gått 2 år...=))))

Här kommer korten jag gjorde i går, har fått ligga på tork under natten.

image5


image6

I dag är det examensarbete som gäller för hela slanten, men jag hoppas att jag kan jobba på så bra att jag har lite tid att sätta mig i kväll och knåpa ihop ett kort eller två.


Konfirmationskort

Fick för några veckor sedan beställningar på 5 st konfirmationskort, både till killar och tjejer. Måste säga  att jag först kände att konfirmationskort inte skulle bli så himla kul att göra, hade inga stämplar och ingen inspiration, är inte alls troende eller kyrklig. Men inte säger jag nej till beställningskort inte.. =))))...bara att försöka hitta inspiration och sätta igång. Var på Format och köpte en stämpel med ett kors och en där det stod konfirmation av märke Mangolia och satte igång....De första korten blev jag inte alls nöjd med...men sen började det släppa och blev riktigt kul. Här kommer några av korten.


 


image1


image3

image4

En nära vän till mig skulle fått barn förra söndagen, men bebisen verkar trivas väldigt bra i hennes mage och verkar vilja stanna där inne i värmen ett tag till. Men jag tänkte att jag skulle göra ett kort så det är klart när bebisen behagar komma till världen, men i.o.m att jag inte vet om det blir en pojke eller flicka så gjorde jag ett av varje. Men 3D lacket har inte hunnit torka så jag lägger in dem en annan dag.

Välkommen till min nya blogg!

Ja då har man gått och blivit med blogg, mina vänner blir med barn....och jag blir med blogg... =))) Inte fy skam det heller.

Ja vad kommer jag och skriva om i denna blogg???? Ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte riktigt vad den ska "handla" om....men jag antar att den kommer vara om mig och saker jag gillar.

Vad gillar jag då??? Jag tycker det är jättekul att laga mat och baka, så ett och annat recept kommer nog att hamna här. Jag är så trött på att man alltid lagar samma "säkra" kort när det gäller mat och bak. Så vi har börjat med att testa nya recept och sen har vi en omröstning om det är ett Spara eller Slänga recept. Är ingen direkt omfattande omröstning med tanke på att det bara är jag och min sambo i hushållet... =)) Jag har prenumererat på Allt om Mat sedan 96 och med åren så har även Matmagasinet och andra tidningar blivit favoriter så det finns en hel del recept att gå igenom.. Har kommit på att alla tidningar tar för stor plats, så jag går igenom tidning för tidning och sparar det som verkar gott och slänger resten.
Sen så gillar jag att klippa o klistra, är en riktig pysseltjej som älskar allt som har med pyssel att göra. Något som jag fastnat för och det rejält, är att Scrapa och Stämpla kort....tycker att det är så himla kul och kan sitta i timmar....så ett och annat av mina "alster" kommer säkert att smyga sig in här.

Ja vad ska jag mer berätta??? Hmmmm.... Jag är för tillfället studerande, studerar till Diplomerad Resekonsult. Gjorde min sista tenta i fredags och har bara examensarbetet kvar....innan jag slutar den 16 maj (JIPPI!!!) Sen är det daxs att ge sig ut i arbetssökardjungeln igen....lite skrämmande tycker jag...vill ju så gärna ha ett jobb, men vet ju att det inte alltid är så lätt i dagens läge. Direkt efter skolan slut ska jag ut och resa (ÄLSKAR ATT RESA), ska till Kina i 3½ vecka och sen så har jag jobb över sommaren. Så jag har ju några månader på mig att söka, så jag hoppas att det ska gå bra.

Nej det var nog allt för i dag. Kram

RSS 2.0