Pepparkakor

Börjar bli daxs att tänka på om man ska köpa eller baka pepparkakor. Tror att jag köper Mor Annas i år och bakar med Cornelia nästa år då hon kan vara med. Får bli ett litet pepparkakshus istället, dock av byggsatsmodellen...=) Får se om jag lyckas få ihop ett idag när lillan är på dagis och lillen sover....=)

Har gjort en layout från förra julen. Cornelia hade varken lärt sig krypa eller gå så hon älskade gåvagnen hon fick i julklapp. Hon backade in i granen och snodde pepparkakor och var hur stolt som helst =).


Pysselkväll

I går kväll var jag på pysselkväll på blomsterlandet, vi var ca 30 tjejer som gjorde dörrkransar, adventsljusstakar och jularrangemang. Det var jättekul, jag fick gjort 2 julgrupper och är jättenöjd.

Jag har även börjat fixa lite hemma inför advent. Blir lite avskalat i år, lite less is more med tanke på en väldigt klåfingrig liten Cornelia som verkar ha världens längsta armar ibland...=)

//Josse


Lite mer layouter

På Kungsbacka-träffen hann jag med 5 layouter på 2 dagar.


Liten sovande Cornelia


Cornelia i mormor och morfars trädgård gungandes på sin fina gula snigel.


Cornelia trött efter sitt dop.


Jag modell för en dag ca 2 månader innan Cornelia kom.


En liten ätandes Cornelia.

Jag hoppas komma iväg på fler scrapträffar nästa år, för det var verkligen jättekul och väldigt inspirerande att se vad alla andra duktiga tjejer gjorde. Man lärde sig massor och träffade många trevliga nya bekantskaper.
//Josse


lyckad kortvikningskurs

Kursen på Scrap & Korthuset igår gick jättebra, var kul och jag hoppas att kursdeltagarna var nöjda.
Vi gjorde bla detta Surprice pop-up card:Vi gjorde små presentpåsar:Teepeecard/Tältkort:Sen gjorde vi teljuskort, trifoldcard, stafflikort och pull out shadow boxcard.
//Josse


Min första layout

Händer inte så ofta att jag scrapar foton, tyvärr för jag tycker att det är så himla fint när andra gör det. Men förra hösten var jag på en kurs på Brunossons i Halmstad (finns tyvärr inte längre) och fick gjort en layout:


Foto på mig och Cornelia när hon var några veckor.

Det var jättekul att testa på för mig som mest gör kort. Trodde att jag skulle ta tag i det efter kursen men tyvärr dröjde det ända tills i sommras innan jag gjorde min andra layout:


Foton Cornelia 10 månader.

Sen i sommras så var jag på en 2-dagars Scrapträff i Kungsbacka som Kortmakaren annordnade och där så fick jag gjort flera layouter och jag hoppas verkligen att jag tar tag i det igen när man vant sig lite mer vid att vara 2-barns mamma. Bilder på de layouterna kommer senare....


Presentpåsar

Hittade beskrivningen av dessa små presentpåsar på nätet och kunde inte låta bli att testa:

 
 

De var både lätta och roliga att göra.
Rosorna och bladen har jag oxå gjort själv utav spillbitar, perfekt när man inte har blommor i de färger man önskar och spillbitar blir oftast bara liggande här så detta passar mig perfekt.

Tänkte att vi även skulle göra dessa presntpåsar på kortvikningskursen i kväll, vet att det ska vara kortvikningar men jag tycker dessa passar perfekt nu i juletid!

//Josse


Halloween

I år firade vi halloweenhelgen med dop av lill prinsen.
Brukar sällan fira halloween eller hitta på något speciellt men jag älskar färgerna som man förknippar med halloween. Så när jag läste den nya Magnolia Ink och såg beskrivningen till denna lite annorlunda "smällkaramell förpackning" kunde jag inte låta bli att testa:Älskar dessa papper från Inkido!!!!


Kortvikningskurs

Ska hålla min första kurs på söndag, en kortvikningskurs på Scrap & Korthuset här i Skällinge. Ska bli jättekul, men samtidigt är jag lite nervös.

Här är 2 av de kortvikningar vi kommer att göra:


Teljuskort/Värmeljuskort


surprise pop-up card


surprise pop-up card "uppfällt"

Surprice pop-up card är min favorit för tillfället. Vi ska göra ett julkort med Majadesigns underbara papper på kursen!
Tror vi ska hinna med iallafall 6 olika vikningar.

//Josse

Liten Prins Colin!

Är inte så bra på att blogga längre märker jag, hoppas att jag kan bättra mig.
Mycket har hänt sen sist inte bara på pysselfronten utan vi har även fått vår efterlängtade lille prins!
Cornelia och jag jämnför magar 2 veckor innan Colin kom... =)Liten prins Colin

Tänk så lyckligt lottad man är, 2 underbara, friska och fina barn. Och det är så kul att det blev en kille denna gången så vi har en av varje....vi som var helt säkra på att det var en liten tjej som skulle titta ut...=)

Vi hade dop för 2 veckor sedan och då gjorde jag några ljus med Colins fotavtryck på:

 

                                                    Så här söt var lilleman i dopklänningen!

så enkelt att göra och så kul. Blev jättenöjd.
Har även gjort en hel del ljus nu till advent och jul här kommer bilder på några av dem:

 

//Josse
RSS 2.0